Author: blessedbeauty

Bentan…Boleh berpanjangan

Pernahkah anda cepat merasa seram sejuk selepas habis tempoh berpantang? Masuk je dalam pusat beli belah, bulu tangan dah berdiri sebab kesejukan. Di pelipat lengan dan peha seakan dicucuk-cucuk. Pergelangan…
Read More

TIPS BERPANTANG SENDIRI: Cara elakkan “berendam”air.

Tahukah anda: Ibu berpantang tidak boleh "bermain air"? Hatta untuk aktiviti2 di bawah ini sekalipun iaitu:- 1. Basuh baju 2. Basuh pinggan 3. Mandikan bayi 4. Mandi Sebab.....bila si ibu…
Read More

Punca-Punca Ketidaksuburan

"Salam Kak Ice. Saya nak tanyalah.... saya dan hubby dah usaha pelbagai cara untuk mendapatkan baby. Sekarang usia perkahwinan kami nak menjejak 5 tahun. Saya dan hubby dah pg check…
Read More

Ubat Rapat. Salah cara, penyebab kanser.

Ok, ni sambungan ke 3 untuk ilmu berkaitan ubat rapat seperti Manjakani,Kacip Fatimah, Akar Serapat,Temu Kunci dll Sila rujuk post: Ubat rapat penyebab MEROYAN pada ibu dan JAUNDIS pada bayi…
Read More

Ubat rapat penyebab MEROYAN pada ibu dan JAUNDIS pada bayi.

Ini kupasan kedua perihal bahana mengamalkan ubat rapat ketika dalam pantang.. Untuk baca kupasan yang pertama, sila baca┬áManjakani Penyebab Meroyan Manjakani, Temu Kunci, Kacip Fatimah, Temu giring, Akar serapat ­čĹćIni…
Read More

Bila Amalan Manjakani Sesuai Digunakan? Bukan hari-hari. Tetapi……….

Sejak 2 menjak ni Kak Ice dok sebut pasal ubat rapat kan. Siapa yang tertinggal ketapi tu, boleh lah baca info perihal ubat rapat di link-link di bawah -------->┬áManjakani penyebab…
Read More

Cara Berpantang Selepas Bersalin Pembedahan

Disebabkan terlalu ramai bakal ibu-ibu muda dok whatsapp/PM kak Ice bertanya macam mana nak berpantang selepas bersalin secara pembedahan, so kak ice buat post ni khas untuk hangpa. Kak Ice…
Read More

Manjakani penyebab MEROYAN

Saya lihat ramai rakan2 FB saya menjual ubat bersalin yang mempunyai kandungan manjakani di dalamnya. Sedangkan dari dahulu sudah sy ceritakan....sudah sy kupaskan..... bagaimana manjakani boleh mengakibatkan lebih banyak mudharat…
Read More

Aku yang kena bedah, kau yang panas. Pehallll????

Prosedur c-section merupakan kurnia Allah buat wanita-wanita menyelamatkan kandungannya. Tips utk tangani stress apabila dipertikaikan bersalin secara ceasearean.. 1. Ramai orang selalunya jadi curious bila si ibu bersalin ceaser. Even…
Read More